Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/customer/www/montysuniform.se/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49
OM FÖRETAGET | Monty's Uniform

Om företaget

Jonas F M

Monty´s bildades 1991 under min tid som aktiv officer i Marinen. Affärsidén var redan från början uniforms- och profilartiklar, militärhistoriska böcker samt därmed förenlig verksamhet.

Det började med den korta skinnjackan av pilotmodell som jag var med och introducerade i Marinen 1991.

Jag har även varit involverad i Herr Erik Skrädderis verksamhet på Vasagatan 19 från hösten 2001. Under en period december -03 till januari 2005 då butiken stängdes var jag butikschef.

Min bakgrund som underhållsofficer (intendent) samt press- och informationschef för Marinen tillika Marinens traditionsofficer under åtta år sam fyra år som Marinens representant i Försvarets Traditionsnämnd och ledamot i redaktionskommittén för Försvarsmaktens Uniformsreglemente 2003 mm gör att jag känner mig trygg i uniforms- och etikettsfrågor både vad det gäller militära och civila frågor.

Efter att ha vuxit upp med en far som var sjökapten och själv ha burit uniform i 38 år så är min förhoppning att jag med en god kunskap om Försvarsmaktens och Handelsflottans uniformer och traditioner kunna bidra till att bevara och förhoppningsvis inom reglementets ram förädla Era uniformer.

Monty´s är främst ett Civil- och Uniformsskrädderi för måttsydda plagg som uniformer och det mesta i måttsytt för civilt bruk - byxor, västar ,kavajer, kostymer, frackar, jaquetter, smokingar och ytterrockar av paletåtyp och andra modeller.

Det finns även möjlighet att beställa konfektion av många varierande modeller och kvalitéer, en eller flera av samma modell för företag eller klubbar.

 Bland leverantörerna finns:

- Harrisons of Edinburgh med Harris Tweed, W. Bill, Scabal och Bateman & Ogden mfl, alla med stort sortiment av härliga tyger.

- Christy´s London som har ett stort sortiment av hattar för alla behov från sobra höga, mindre höga, bowler hats till vanliga hattar och engelska tweed kepsar.

- Benson & Clegg i London med bl a stor sortering av eleganta knappar för clubb blazers och mycket mer.

- Cavaliere of Sweden som syr upp de måttbeställda plaggen och levererar färdigsydd konfektion samt frackskjortor, mässvästar, frack västar mm.

- Tailor Konfektion AB som levererar färdigsydd konfektion samt frackskjortor, västar mm.

Jag tar även fram profilkläder och profilartiklar som klubbmärken och liknande varor efter Era önskemål.

Välkomna!

Jonas
Jonas F Montgomery

Örlogskapten (Reservofficer i Flottan efter avtalspension 2004-2016)

Medlem i:

Sveriges Skrädderiförbund och Stockholms Skrädderiidkareförening, Sjöofficerssällskapet i Stockholm, Svenska Flottans Reservofficersförbund, Tempelherreorden Priorat Sverige, Svenska Frimurare Orden, Neptuniorden, Det Hvita Korset, Cigarrklubben Gustaf V, Flottans Män och Wermländska Sällskapet i Stockholm.

Copyright © 2013 Monty's uniform. Alla rättigheter reserverade.
Monty's Uniform | Besöksadress efter tidsbokning i Skrädderiet på Västmannagatan 27, 113 25 Stockholm | Mobiltelefon: +46 70-589 51 52