Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/customer/www/montysuniform.se/public_html/media/widgetkit/widgets/lightbox/lightbox.php on line 49
Broderade akademikragar | KLÄDSELRÅD | Monty's Uniform

Broderade akademikragar

KOMS brodyr2Brodyr för Kungl.Örlogsmannasällskapet

Den broderade frackkragen är ett naturligt tillbehör i den akademiska klädedräkten. Frack med broderad krage används fortfarande på många håll inom den akademiska världen.
Vi tycker det är viktigt att lyfta fram denna teknik eftersom det idag bara finns några få brodöser som besitter den speciella hantverks- och teknikkunskapen i Sverige.

 Frackbroderi är ett tidskrävande arbete. kragen ett handarbete från början till slut - från mönster till färdig krage. Kragen är av svart sammet med broderier i svart silke.

Frackkragens utformning är olika beroende på fakultet, lärdomsgrad och lärosäte. Också i fråga om mönster förekommer variationer. Ofta återfinns åtskilliga av de symboler som förekommer i andra akademiska sammanhang som ek, lager, stjärna och eskulapstav för att nämna några. Det är inte ovanligt att man på utformningen kan se vem som broderat kragen.

Brodyren görs på en fin svart sammet som formas efter frackrockens krage.

Tyvärr finns det numer maskintillverkade kragar på marknaden. Kvalitén på dessa är under all kritik och kan överhuvudtaget inte jämföras med de handgjorda. Skall du investera i en broderad frackkrage - välj en handgjord akademisk krage, broderad av någon av de brodöser som fortfarande besitter kunskapen och behärskar den traditionella tekniken!

Kontakta mig om du vill veta mer om akademiska kragar eller frackbroderi?

Copyright © 2013 Monty's uniform. Alla rättigheter reserverade.
Monty's Uniform | Besöksadress efter tidsbokning i Skrädderiet på Västmannagatan 27, 113 25 Stockholm | Mobiltelefon: +46 70-589 51 52